Lihaa ostetaan meille harvoin, meillä eletään
metsästyslihan varassa. Lokakuun ensimmäinen päivä
alkoi hirvenmetsästys ja kaksi kuukautta
ahkera metsästäjä kulki lihan hankintareissuilla.
Olen joitakin kertoja saanut elämäni aikana
hirveä, se on kuitenkin ollut hyvin satunnaista.
Nyt olen saanut opetella.
Pakkasin jauhelihan noin puolen kilon pakkauksiin
siitä riittää useampaan ateriaan meille kahdelle.
Nyt ajattelin tehdä lihapullia isomman erän, ostin
tavallista sikanautaa lisäksi, hirvenlihassahan
ei ole rasvaa. Lihapullista tulee helposti kuivia rasvattomasta
lihasta.
Lisäsin: munia, kermaa, korppujauhoja, sipulia runsaasti,
oikein hyviksi olen havainnut tutut yrttimausteet.
Kalamauste on hyvä sekoitus lihallekin.
Tuo Forest Blend on myllyyn pakattu ja siinä on suolaa
mukana. Tomaattiviipaleelle sopii erityisen hyvin.
Olihan se taikinakuppi työpöydällä se verran aikaa että
kerkesin varmaan lisätä jotain muutakin?:)
4 kommenttia:
Ja niinkuin Vaahteramäen Eemelin äiti sanoi lihapullistaan, ovat "parahultaisia".
Ovat kyllä sinunkin lihapullasi samaa kokoa.
Parahultainen, mikä ihana sana! Olinpa ihan unohtanut!
Tosi ISOJA näistä tulikin, ihan talonpoikaisia;)
Kurr sanoi minun maha.
Nyt olis lihapullia tarjolla :)
Lähetä kommentti