Sieniä ja sipulia silputtuna, mausteena suolaa.
Hieman kermaa kostukkeeksi.
Sitähän se oli - lapsuuden sieniruoka.
Tänä syksynä on kuulema paljon sieniä, missähän ne ovat?
Minun eteeni ei ole sattunut.
Onneksi on naapuri joka löytää metsän kaikki herkut!
Nyt on käsittelyssä suppilovahverot, ihan koko sankollinen!
Pieniin rasioihin sipulin kanssa kuullotettuna pakastimeen,
sienipiirakkatarpeiksi.
Uuniin sopii mietoon lämpöön kaksi pellillistä kuivumaan
rapiseva kuivana lasipurkkiin ja tiivis kansi päälle.
Kastikkeisiin, keittoihin ja jauhelihaan talven mittaan.
Hirven kaatolupia on tänä syksynä saatu vähän.
Onneksi niin, hirvet ovat vähentyneet huomattavasti
erityisesti urokset on kaadettu tarkkaan, kesällä on näkynyt
vasattomia hirvilehmiä.
Mikäli kuitenkin hirvenlihaa saadaan olen ajatellut
että suppiksista voisi suunnitella jotain uudenlaista
lisäkettä hirvipaistille, vaikkapa jouluksi.
3 kommenttia:
Kiitos, meille maistuu vaikka uudella ohjeella ennen jouluakin hirvevliha-sieni-sipuli pata/keitos tai mitä sitten ikinä teetkin :-)
Kiitos, meille maistuu kyllä vaikka vanhallakin resetillä hirvi,sieni,sipuli pata/keitos ja ennen jouluakin :-)
Jollakin muulla lihalla järjestyy sitten Poikasen syyslomalla :) ja jollakin resetillä.
Olin muovikuppikutsuilla siellä oli tarjouksessa "hehtolitran" muoviuunipata tulit heti mieleen.
Lähetä kommentti