Tämä kertomus on minun
jokapäiväistä elämääni.

Elämäni tärkeät ihmiset
ovat mukana ja kotini, myös
kanani, kissani sekä koirani.

Tarjoan täällä muistikuvia,
ja digikuvia, haavekuviakin
kenties.

Totuudessa pysyttelen
vaikka satuja rakastan vieläkin.

Arkea useimmiten,
juhlaakin mausteeksi.

Hyvää matkaa ja tervetuloa mukaani!









lauantai 14. heinäkuuta 2012

Sateella voi vaikka...

 ...etsiä jonkun reseptin kuominoistaan ja ottaa vaikka 
sen vaikeimman (nyk. haasteellisimman) niin
sade ei unohdu, tekeepähän sen vain siedettävämmäksi.

 Tässä minun vaikein taikinani:
1rkl kermaa
½g sahramia
200g voita
1dl tomusokeria
2dl maissitärkkelystä
3 ja 1/4 dl vehnäjäuhoja

Sahrami sekoitetaan kermaan ja jätetään hetkeksi
jotta väri liukenesi. Kulhoon lisätään vatkauskelpoiseksi
pehmennyt voi ja sokeri, vaahdotetaan.
Vaahtoon lisätään molemmat jauhot.
Helppoa, eikö?

Otetaan sekoitetusta taikinasta hanhenmunan
kokoinen kappale (jos et tiedä minkä kokoinen on hanhenmuna
vaihtoehdoksi kävisi vaikka 1dl).
Taikina ei vaikuta leipomisvalmiilta vaan kostealta ja tarttuvalta,
niin se onkin! Leipomiseen voit käyttää ½dl vehnäjauhoja.

Jos olet joskus jotain käsitellyt KEVYILLÄ SORMENPÄILLÄ
nyt olisi aika uusia se kosketus.
Jos käytät kämmentäkin painoa tulee liikaa, koeta vaikka.
taikinaa ei oikein voi jäähdyttäkkään se murenee.
Siis: ohuelti ja kevyesti jauhoja sileälle pinnalle
tahmea kokkare siihen ja kaikki kahdeksan sormenpäät
pyörittämään tankoa. Taikinaa ei voi kaaviloida, 
pursottamista en ole kokeillut.

 Pätki tanko ja muodosta rinkilöitä,

muotoillaanpa niistä vaikka sormuksia.

Kirjoitin paisto-ohjeen tuohon 
kommentti lootaan!

2 kommenttia:

Hirnakka kirjoitti...

Niin ja mitenkäs tuosta sormusvaiheesta jatketaan? Paistan?
Pliis, jatka kiltti loppuun, tekisi mieleni kokeilla :D

Maria Veikontytär kirjoitti...

Joopa paistetaan ne:)
200 astetta (olettaen että tunnet uunisi, 7-8 minuuttia).
Ne kyllä kohoavat/turpoavat jonkun verran, ei sentään anneta ruskistua.

Olen ottanut tämän ohjeen jostakin naisten lehdestä, siitä on varmaankin jo 30-vuotta.
Olen joskus lisännyt vaniljaakin.
Kerro kuinka kävi!