Tämä kertomus on minun
jokapäiväistä elämääni.

Elämäni tärkeät ihmiset
ovat mukana ja kotini, myös
kanani, kissani sekä koirani.

Tarjoan täällä muistikuvia,
ja digikuvia, haavekuviakin
kenties.

Totuudessa pysyttelen
vaikka satuja rakastan vieläkin.

Arkea useimmiten,
juhlaakin mausteeksi.

Hyvää matkaa ja tervetuloa mukaani!









keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Itu-aamiainen

Liian paljon laitoin kerralla itämään auringonkukkia.
Nämä itävät hyvin ja nopeasti.

Nyt ollaan tässä vaiheessa, pitää jo jakaa toiseen astiaankin,
huuhteleminen on helponpaa.

Itäminen synnyttää lämpöä mukava liotella
aamukankeita sormia tässä liemessä.

Kanalassa arvostetaan huomattavasti enemmän
tällaisia joista kuori on irronnut ja sirkkalehdet
alkavat avautua, kuin niitä joissa on vasta se juuren tynkä.




4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Meinasin kysyä, mahtaisivatko sopia ihmisravinnoksi. Ymmärsin kuitenkin laittaa sanahaun "auringonkukan verso" ja vastaus oli, että terveellisiä syötäviä ovat ihmisillekin. Oletko maistanut?
Näytäppä kädestäpittäin, kuinka teet idätyksen, kun se noin hyvin onnistuu. Ja missä lämpötilassa säilytät idätysastian.
Vähän pitkin hampain ostin tänään pitkästä aikaa jäävuorisalaatin, olisi nuo idut paljon monipuolisempaa tuoreruokaa.

Maria Veikontytär kirjoitti...

Minun makuaistini on hyvin epäkelpo
arvioimaan mitään, mutta olen maistanut jonkun sortin papujen (mung?)ituja ja alfa-alfan myös.
Näistä kolmesta, auringonkukan ovat parhaita, mieto, pikkuisen maapähkinää mukana, sen tarkempaan en pysty. Voittaa kyllä tuonti kiinankaalin ja on EDULLISTA!

Siis ei kannata laittaa liian paljon kerralla, itävät tietysti lämpimässä nopeammin. Kun rutiinia tulee ja perhe tottuu, päivittäinen
uuden satsin valmistuminen lienee ihanne. Siitä tulee kyllä mahdoton purnukka rivikeittiöön.

Ostin sellaisen viiden kilon pussin.
Kahden litran muovikuppiin otin n.1,5lt siemeniä ja laskin siihen raanasta vettä ja jätin n. vrk:si
likoamaan, kuori pehmenee.
Sen jälkeen vesi pois ja siivilä huuhtominen ja takaisin idätyskuppiin. sitä vain jatketaan
kunnes ovat syötäviä.
Lämpimässä idätettäessä huuhtominen on hyvä tehdä useammin, tunnet miten ne lämpiävät kun kasvavat isommaksi. Liika lämpö saa ne helposti pilaantumaan, huuhtomakertoja voi lisätä. Sitten kun ovat riittävän kokoisia (maistele) ja makuisia, huuhdo ja pane jääkaappiin. Suosittelen että ei säilytykseen asti pidä tehdä!

Matti Innanen kirjoitti...

Haa!
Kiehtova blogi sinulla!
Aikanaan kotipihassa kanaset juoksivat valloillaan.
Taidanpa piipahtaa uudelleen nokkimassa :)

t. matti

Maria Veikontytär kirjoitti...

Oletpa kuule Matti tervetullut!
Vihdoinkin joku mies! Harvoin taitavat miehet uskaltaa näihin akkoin juttuihin, eipä silti, vaikka Satakunnassa oon, ihan savolainen syvän tiällä sykkii.

Minäkii oottelen kovasti aina uusia kuvia Sinun juttuihis.