Tämä kertomus on minun
jokapäiväistä elämääni.

Elämäni tärkeät ihmiset
ovat mukana ja kotini, myös
kanani, kissani sekä koirani.

Tarjoan täällä muistikuvia,
ja digikuvia, haavekuviakin
kenties.

Totuudessa pysyttelen
vaikka satuja rakastan vieläkin.

Arkea useimmiten,
juhlaakin mausteeksi.

Hyvää matkaa ja tervetuloa mukaani!









lauantai 14. tammikuuta 2012

Leipää ja lihaa

   
Lihaa ostetaan meille harvoin, meillä eletään 
metsästyslihan varassa. Lokakuun ensimmäinen päivä
alkoi hirvenmetsästys ja kaksi kuukautta
ahkera metsästäjä kulki lihan hankintareissuilla.

Olen joitakin kertoja saanut elämäni aikana
hirveä, se on kuitenkin ollut hyvin satunnaista.
Nyt olen saanut opetella.

Pakkasin jauhelihan noin puolen kilon pakkauksiin
siitä riittää useampaan ateriaan meille kahdelle.
Nyt ajattelin tehdä lihapullia isomman erän, ostin
tavallista sikanautaa lisäksi, hirvenlihassahan
ei ole rasvaa. Lihapullista tulee helposti kuivia rasvattomasta 
lihasta.


Lisäsin: munia, kermaa, korppujauhoja, sipulia runsaasti,
oikein hyviksi olen havainnut tutut yrttimausteet.
Kalamauste on hyvä sekoitus lihallekin.

Tuo Forest Blend on myllyyn pakattu ja siinä on suolaa
mukana. Tomaattiviipaleelle sopii erityisen hyvin.

Olihan se taikinakuppi työpöydällä se verran aikaa että
kerkesin varmaan lisätä jotain muutakin?:)

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Ja niinkuin Vaahteramäen Eemelin äiti sanoi lihapullistaan, ovat "parahultaisia".
Ovat kyllä sinunkin lihapullasi samaa kokoa.

Maria Veikontytär kirjoitti...

Parahultainen, mikä ihana sana! Olinpa ihan unohtanut!
Tosi ISOJA näistä tulikin, ihan talonpoikaisia;)

Anna kirjoitti...

Kurr sanoi minun maha.

Maria Veikontytär kirjoitti...

Nyt olis lihapullia tarjolla :)